De laatste witte neushoorn Lezing door René ten Bos

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In 2018 ging de waarschijnlijk laatste, mannelijke witte neushoorn dood. Tijdens deze lezing staat René ten Bos - filosoof en tot voor kort Denker des Vaderlands stil bij de verschraling van de soortenrijkdom op aarde.

We zitten middenin een extinctiegolf, ook al realiseren we ons dat lang niet altijd. Met de huidige snelheid verwachten wetenschappers dat er in het jaar 2100 geen mensapen meer in het wild zullen leven. Maar er verdwijnen ook insectensoorten, koraalriffen en bacteriën. En heel veel soorten die wij nog niet eens kennen. Dieren, planten en microben sterven massaal uit, maar het lijkt ons niet te deren. Dat zegt filosoof René ten Bos. In zijn net uitgekomen boek Extinctie probeert hij te achterhalen hoe dat komt. Hoe komt het dat we ons hier nauwelijks druk over maken, maar wel rouwen om een Franse kathedraal die afbrandt?

Fleur van der Meulen via ARTIS

Een zwaar onderwerp met een lichte inslag; verwacht zwarte humor van René met licht ironische filmbeelden van Floor van der Meulen (uit de in Nederland nog niet verschenen documentaire The Laste Male on Earth, over de onhandige mens die er een rommeltje van maakt. Een filosofisch zelfonderzoek naar de mens die toekijkt hoe andere soorten het loodje leggen in een door hemzelf veroorzaakte massa-extinctie.

Prijs

Regulier € 15,-
Artis-leden € 7,50

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

woensdag 22 mei 2019 vanaf 18:30

Prijs

€ 15,00

Locatie

Plantage Kerklaan 38-40 1018 CZ, Amsterdam Nederland

Contact

020 5233 670

Organisatie