De kwetsbaarheid van het leven Lezing door Stefaan Van Brabandt

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Filosoof Stefaan Van Brabandt denkt in deze lezing na over hoe om te gaan met tegenslagen en persoonlijke drama's. Hoe kom je daar het beste doorheen en uit? En hoe dachten de oude filosofen daar over?

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met de kwetsbaarheid van het bestaan, de grilligheid van het lot en grote en kleine drama’s waar je machteloos tegenover staat. Hoe kan filosofie jouw blik op tegenslag veranderen? Welke houding of strategie is aangewezen? Moet je tegenslag vermijden of juist omarmen? Wat dachten filosofen als Epictetus, Seneca, Nietzsche en de Boeddha daarover?

Stefaan Van Brabandt is filosoof en theatermaker. Voor Canvas maakte hij de 8-delige filosofische documentaire-reeks Het Voordeel van de Twijfel

“Op een toegankelijke, bevlogen en begeesterende wijze (én met af en toe wat humor) prikkelt Stefaan Van Brabandt het denken van de toeschouwers en zorgt hij voor een boeiende uitwisseling van gedachten.” – Nacht van de Filosofie, Den Haag

ARhumenten Eén keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof uit. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Laat je inspireren door hun ideeën of ontmoet je favoriete schrijver in real life. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW en boekhandel De Zondvloed.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden mogelijk via de website.

Datum

zondag 21 mei 2017 van 10:30 tot 12:00

Prijs

€ 7,00

Locatie

ARhus De Munt 8 8800, Roeselare België

Contact

+32 (0)51 69 18 00