De kunst van het kijken Met Peter Delpeut en Wieteke van Zeil

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit programma gaan Peter Delpeut en Wieteke van Zeil met elkaar in gesprek over kijken en kunst. Hoe doe je dat het beste? Hoe ontwikkel je een oog voor detail? En hoe ervaar je de wereld als je niet (meer) kan zien?

Peter Delpeut en Wieteke van Zeil schreven beiden een boek waarin kijken naar kunst centraal staat. In In het zwart van de spiegel beschrijft Delpeut het verhaal van een filmmaker die lijdt aan een raadselachtige oogkwaal waardoor zijn blikveld langzaam vernauwt. Als troost voor het verlies richt hij zich op de geschilderde landschappen die hij nog wel kan zien. In het voetspoor van de zeventiende-eeuwse landschapsschilder Claude Lorrain reist hij door Europa.

Wieteke van Zeil schreef in Goed kijken begint met negeren over hoe ons kijken grotendeels onbewust is, waardoor er veel aan ons voorbij gaat. Haar boek is een gids voor iedereen die beter wil kijken. Van Zeil laat zien dat kunst daarbij kan helpen: kunstenaars zien immers vaak wat ons nog ontgaat, en ze tonen andere perspectieven dan die we al kennen.

Naar aanleiding van deze twee boeken leer je anders en beter te kijken naar de wereld, om steeds meer kunst te zien.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Datum

maandag 10 december 2018 van 20:00 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

Spui 25-27 1012 WX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 525 81 42

Organisatie