De kleintjes in het zonnestelsel Lezing door Frank Deboosere

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing vertelt Frank Debroose alles over de kleinere objecten in het zonnestelsel. Die objecten zijn weliswaar niet groot en imposant, maar bieden wel een enorme verscheidenheid en variatie.

Frank Deboosere zal deze avond vertellen over de dwergplaneten, asteroïden, kometen en manen van de grotere planeten. Dat zijn heel veel objecten, en daarom is er ook heel veel over te vertellen. Naast de wetenschappelijke kant, zal Deboosere ook ingaan op allerlei cultuurhistorische weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat er een asteroïde vernoemd is naar de Gentse stormklok Klokke Roeland? Of waarom de ontdekker van Pluto de planeet in 1930 ‘Pluto’ noemde?

Na de lezing kan er naar de hemel gekeken worden via de grote telescopen. Omdat in deze tijd van het jaar de zon pas rond tien uur onder gaat, is er ook nog voldoende mogelijkheid om met speciale telescopen op een veilige manier naar de Zon te kijken. Wanneer de zon onder gaat kun je misschien nog een glimp van Mars en Mercurius opvangen laag boven de westelijke horizon. Daarna is de kans groot dat je in het zuiden Jupiter, en iets oostelijker ook Saturnus kunt zien.

Prijs

Regulier € 6,-
Kinderen t/m 9 jaar € 3,-

Datum

vrijdag 30 juni 2017 van 19:30 tot 22:30

Prijs

€ 6,00

Locatie

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België

Contact

+32 (0)22 69 12 80