De jaren 80 Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Sinds de jaren 80 is er veel veranderd en al is de wereld niet meer hetzelfde, deze tijdelijke tentoonstelling laat zien dat dit bepalende tijdperk ook niet helemaal vaarwel is gezegd.

Van de inhuldiging van koningin Beatrix tot de val van de Berlijnse Muur, van Doe Maar tot Madonna en van de discman tot de Nintendo Game Boy. De 80’s waren bewogen jaren en inspireerden taalvernieuwers Van Kooten en De Bie tot termen als doemdenkers en positivo’s. Herbeleef in deze tijdelijke tentoonstelling hoogte- en dieptepunten van dit tijdperk.

Luister naar interviews met Yvonne van Gennip, Diana Ozon, Pauline Broekema, Ernst Jansz, Frits Spits, Pieter Winsemius en Milou van Rossum over hun persoonlijke herinneringen. Pronkstukken zijn de inhuldigingsjurk van koningin Beatrix, de gouden medailles van Yvonne van Gennip, het ruimtevaartpak van Wubbo Ockels, de Oscar van Fons Rademakers en de plakboeken van Sonja Barend. Bekijk ook vele bekende voorwerpen en gadgets uit de jaren 80, zoals de Trabant, een stukje Berlijnse muur, Doe Maar fan-attributen en niet te vergeten de Rubiks kubus.

Er is niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen. Zo kun je dansen met een silent disco koptelefoon op de muziek van de Dolly Dots en Michael Jackson, meet je jezelf digitaal een jaren 80 kapsel aan. Of bedwing de zenuwslopende spiraal uit Willem Ruis’ Sterrenshow, maak een Achterwerk in de kast-filmpje of schaats even lang op een schaatssimulator als Evert van Benthem.

Jaren 80 feesten zijn onverminderd populair, popidool Justin Bieber heeft Michael Jackson als inspiratiebron, Loesje posters worden verspreid via social media en op de grens van Mexico wordt weer een muur opgebouwd, maar vrijwel onopgemerkt is de wereld flink veranderd sinds toen. Vergelijkingen zijn vaak hilarisch, maar tonen ook vooruitgang en inspiratie. Wat vind jij van het verschil tussen toen en nu?

Prijs

Regulier € 12,-
Kinderen t/m 17 jaar Gratis
CJP en studenten Op vertoon van een geldige pas € 6,-
Museumkaart Gratis

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Zondag 11:00 – 17:00 uur

Datum

zaterdag 3 juni 2017 t/m zondag 15 oktober 2017 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 12,00

Locatie

Verwersstraat 41 5211 HT, Den Bosch Nederland

Contact

+31 (0)73 68 77 877