De grote oversteek Cross Comix Festival 2017

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Festival over de invloed van strips op kunsten en samenleving

Cross Comix Rotterdam is een festival over de vele gedaanten van het beeldverhaal en de invloed van strips en cartoons op de kunsten en de rest van de samenleving. Cross Comix presenteert cross-overs met podiumkunsten, literatuur, beeldende kunst, film en transmediale kunst.

Tekenaars laten zich met andere kunstenaars uit over de toenemende polarisatie en woede in de Westerse wereld. In Amerika, in Europa en ook in ons land verdiepen de kloven tussen overtuigingen, bevolkingsgroepen en sociale klassen zich. Nederland ziet er vandaag uit als een landschap vol hokjes, waarin bewoners zijn gereduceerd tot hun hoofddoek, salarisstrook, huidskleur of hoogst behaalde diploma. De grote oversteek is een aanmoediging om over die grenzen en de eigen weerzin heen te stappen en zich werkelijk te interesseren in het perspectief en de pijn van anderen.

Voor een middag en nacht zijn de zalen en foyer van de schouwburg weer het domein van de verbeelding in tekst en tekening. Steek over met Lorenzo Mattotti, Fresku, Reinier Baas, Judith Uyterlinde, het HipHopHuis, Aimée de Jongh, Hanco Kolk, Paul Faassen, Typex en vele anderen.

Tickets

Kaarten voor dit festival zijn te koop via de website.

Datum

zaterdag 21 oktober 2017 vanaf 12:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Schouwburgplein 25 3012 CL, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 411 81 10