De grote achtbaanshow Talkshow vol achtbaanwetenschap

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Achtbanen spreken tot de verbeelding en maken veel adrenaline los. Het zijn de paradepaardjes van pretparken: ze worden steeds hoger, sneller en duizelingwekkender. Hoe houden de ontwerpers alle krachten en trillingen in bedwang?

Welke G-krachten werken er op de inzittenden en aan hoeveel ‘zweeftijd’ worden ze blootgesteld? Welke trucs bedenken pretparken om hun achtbanen spannend en up-to-date te houden? Omdat het Science Café Enschede 10 jaar bestaat, trakteren zij op een feestelijke show vol achtbaan-wetenschap.

Over de sprekers

Dr. Jurnan Schilder is werktuigbouwkundige aan de Universiteit van Twente en een groot achtbaanliefhebber. Hij probeerde er maar liefst 500 zelf uit.
Dr. Pieter Cornelis is docent Theme Park Concepting and Economics aan Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Hij werkte als strategisch adviseur bij Efteling en Toverland.
Helmer van den Hoorn en Maarten Maris studeren Mechnical Engineering aan de Universiteit van Twente en bouwen op het podium een grote KNEX-achtbaan.

De avond wordt begeleid door prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek, universiteitshoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit van Tilburg.

Datum

donderdag 25 april 2019 van 18:00 tot 20:00

Prijs

Gratis

Locatie

Concordia, theaterzaal Oude Markt 15 7511 GA, Enschede Nederland