De grot van Hujo: over transhumanisme Filosofieweekend

Voor jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De grot van Hujo is een nieuw vakantieconcept waarbij het hele weekend gefilosofeerd wordt over de grens tussen mens en techniek. Er is ruimte voor lekkere etentjes, inspirerende workshops en interessante ontmoetingen.

Zou jij een chip in je brein laten steken voor extra geheugenopslag? Via sprekers, inspirerende workshops, interessante ontmoetingen, filosofische gesprekken en gezellige etentjes denken deelnemers aan dit weekend na over de grens tussen mens en techniek. Tijdens deze eerste editie van de grot van Hujo staat het thema transhumanisme centraal.

Sprekers

Bram Vanderborght is professor robotica aan de VUB. Met hem krijg je een glimp van de toekomst te zien. Een nieuwe generatie robots wordt ontwikkeld om antwoord te bieden op verschillende uitdagingen van de maatschappij. Maar hoe gaan mensen in synergie leven met robots? Wat betekent een robot voor de privacy? Hoever mag je gaan in het ombouwen tot cyborgs?

Martine Smits denkt samen met deeelnemers na over hoe techniek (human enhancement) ook een politiek instrument is en kan zijn. Daarnaast laat zij ook zien dat het emancipatiedebat totaal onderbelicht is gebleven. Als uitgangspunt gebruikt zij haar artikel: “Breinimplantaat of liever een blufpil?”

Brecht Decoene is een jonge moraalfilosoof gespecialiseerd in vele thema’s, waaronder ook transhumanisme. Onder zijn professionele begeleiding sluiten deelnemers het weekend in schoonheid af. Ga in discussien en ontdek bij welke (anti-)transhumanistische stroming jouw standpunten aanleunen.

Aanmelden

Voor dit weekend is aanmelden verplicht via de website.

Datum

vrijdag 4 december 2015 t/m zondag 6 december 2015