De giftige wereld Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Naturalis-onderzoeker en gif-expert dr. Freek Vonk neemt je mee in de wereld van gif. Je maakt kennis met allerlei levende dieren: slangen, spinnen, kikkers... Maar ook planten en mineralen kunnen giftig zijn. Waarom? En hoe werkt gif eigenlijk?

Tijdens GIF! is er van alles te doen in Naturalis: sta met je neus bovenop een bijzondere gif-demonstratie of kijk mee over de schouder van onze dierverzorger. Hij verzorgt elke dag de giftige dieren uit de tentoonstelling. Zou jij dat durven, een giftige spin voeren? Kom ook en ontdek van alles over gif. Dr. Freek Vonk en zijn collega-onderzoekers leren je via filmpjes meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif.

Programma

Onderstaande is een selectie uit het programma. Voor het volledige programma kun je terecht op de website.

Familiespeurspel
Ben jij een echte speurneus? Doe dan samen met je familie het speurspel door de tentoonstelling GIF! Vergelijk slangen met elkaar, observeer bijzondere dieren en doe ze na. Ontdek van alles over gif en verdien een leuke prijs.

Giftige demonstraties
Wist je dat een peper een vrucht is, net als een appel? Toch laat je het wel uit je hoofd om een peper als een appel te eten en in je lunchtrommel te stoppen. Waarom pepers zo scherp zijn, wordt uitgelegd in de demonstratie het mysterie van de peper. Wie durft mag proeven…

Een andere demonstratie gaat over gif. Gif heeft een slechte naam. Van giftige dingen kun je ziek worden, en soms is gif zelfs dodelijk. Maar hoe komt dat? Wat doet gif in je lichaam? En wist je dat gif soms levens kan redden? Hoe gif werkt zie je tijdens deze demonstratie.

Ook demonstreren wordt gedemonstreerd hoe een gifslang eet. Stel je voor dat je een tompouce eet die net zo groot is als jijzelf. Je stopt hem in één keer in je mond, zonder je handen te gebruiken. Dat gaat natuurlijk niet. Maar een slang kan dat wel. Hoe dan? Dat leer je tijdens deze demonstratie.

Infopunt
Heb je wel altijd al een eens willen weten hoe de huid van een slang voelt? Of hoe zijn skelet er uit ziet? Bij het infopunt kun je echte huiden voelen en skeletten van dichtbij bekijken en ontdek je van alles over giftige dieren.

Prijs

Regulier € 12,-
Kinderen 4 t/m 17 jaar € 9,-
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
CJP-pas € 8,-
Studenten € 10,-

Tickets

Kaarten voor GIF! kun je bestellen via de website

Datum

zaterdag 14 oktober 2017 t/m zondag 2 september 2018 van 11:00 tot 18:00

Prijs

€ 12,00

Locatie

Naturalis Pesthuis Vondellaan 55 2332 AA, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 7519600

Organisatie