De energietransitie Lezing door Klaas Blanksma

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de energietransitie. Onduidelijkheid over de stand van zaken leidt tot onzekerheid, deze lezing brengt daar verandering in door in te gaan over de noodzaak, rol van burgerinitiatieven en eigen mogelijkheden.

Gebruik van de huidige fossiele brandstoffen leidt tot uitstoot van CO2, een belangrijk broeikasgas, de veroorzaker van de klimaatverandering. Overheidsorganen van hoog tot laag benadrukken dat overstap van fossiele naar niet-fossiele bronnen hoge prioriteit moet krijgen. Die overgang noemen we energietransitie. In deze lezing komen meerdere aspecten van de energietransitie aan bod.

Ten eerste leer je meer over de noodzaak van energietransitie en de maatregelen die door overheden zijn genomen, maar ook wat je nog kan verwachten. Daarnaast bespreekt Klaas Blanksma de rol van burgerinitiatieven en vertelt hoe energiecoöperaties groepen burgers ondersteunen bij het nemen van eigen maatregelen. Tot slot komt de individuele bewoner aan bod: waar moet je aan denken als je mee wil doen aan de energietransitie? En wat kost het? En levert het genoeg op? Deze en andere vragen komen aan bod in deze lezing.

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

donderdag 14 november 2019 van 19:30 tot 21:30

Prijs

€ 9,00

Locatie

Bibliotheek Hoogeveen Willemskade 27 7902AV, Hoogeveen Nederland

Contact

+31 (0)6 53 58 58 30