De energietransitie: gas erop! Lezing door Sanne Akerboom

Voor jongeren en volwassenen
In deze lezing leer je meer over de energietransitie. Aan ambities om de energietransitie vorm te geven geen gebrek. Maar aan politieke daadkracht lijkt het te ontbreken. Welke pijnlijke keuzes zijn er nodig?

Wie een gemiddelde krant openslaat, kan er niet omheen: de energietransitie is in volle gang. Ambitieuze doelstellingen voor 2020, 2030 en 2050 moeten ervoor zorgen dat ons gebruik van fossiele brandstoffen en de daarmee gepaarde CO2-uitstoot fors vermindert. De grote vraag is alleen: hoe gaan we dat bewerkstelligen? Iedereen van het gas en aan de warmtepomp? Vol inzetten op CO2-opslag onder de grond? De scenario’s zijn talrijk, maar vragen om enorme daadkracht. Volgens jurist dr. Sanne Akerboom (UU) zit een geslaagde transitie dan ook niet in een windmolenpark meer of minder, maar vraagt deze in de eerste plaats om een sterke overheid die keuzes durft te maken. Oók als dat pijnlijke keuzes zijn.

Pompen of verzuipen

Deze lezing is onderdeel van de serie ‘Pompen of verzuipen’. De oude vertrouwde infrastructuren moeten drastisch op de schop om de huidige manier van leven duurzaam te maken. Hoe doe je dat?

Datum

dinsdag 3 maart 2020 van 20:00 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

Academiegebouw (Aula) Domplein 29 3512JE, Utrecht Nederland

Contact