De eeuw van Xi Lezing door Stefan Blommaert

Voor volwassenen
In deze lezing vertelt China expert Stefan Blommaert over zijn boek 'De eeuw van Xi'. Hij neemt je mee naar de politiek en cultuur in China.

China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws. Dagelijks komen er nieuwe berichten over de groeiende Chinese aanwezigheid, op alle continenten. Overnames van noodlijdende bedrijven, investeringen in infrastructuurwerken, inplanting van Chinese vestigingen. Eigen onderzoek en ontwikkeling floreren. Chinese toeristen zijn alsmaar nadrukkelijker aanwezig in het straatbeeld. Terwijl de Verenigde Staten afstand nemen van hun engagementen in de strijd tegen klimaatverandering, nemen de Chinezen – met hun vervuilde steden – steeds meer het voortouw als het gaat om de productie van schone energie.

China drukt zijn stempel op de wereldeconomie. En met die economische invloed wil het ook op cultureel en politiek vlak zijn stempel kunnen drukken.Van democratisering is intussen geen sprake, integendeel, de almacht van de communistische partij is onder Xi Jinping alleen maar sterker geworden. Moeten we bang zijn, of de nieuwe realiteit aanvaarden?

Prijs

Regulier € 7,-
European Disability Card € 3,50
Vrijetijdspas € 3,50

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Datum

donderdag 26 maart 2020 van 12:15 tot 13:15

Prijs

€ 7,00

Locatie

ARhus De Munt 8 8800, Roeselare België

Contact

+32 (0)51 69 18 00