De eerste websites van XS4ALL Tentoonstelling met rondleiding

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De Koninklijke Bibliotheek bewaart een selectie van de allereerste websites uit de jaren negentig. De conservator digitale collecties laat een aantal topstukken hiervan zien. Hoe zagen die eerste websites eruit en welke verhalen vertellen ze?

Een van de eerste internetproviders van Nederland is XS4ALL. Vanaf 1993 konden klanten een eigen homepage maken. Veel bekende internetpioniers hebben hun eerste site bij deze provider ondergebracht en een groot deel van deze eerste online publicaties op het web – ook wel webincunabelen genoemd – staan tot op de dag van vandaag online. XS4ALL gaat echter binnenkort als zelfstandig merk verdwijnen, waardoor 25 jaar digitaal erfgoed offline zal gaan.

via de Koninklijke Bibliotheek (KB)

De Koninklijke Bibliotheek probeert een selectie van dit digitale erfgoed veilig te stellen. Kees Teszelszky, conservator digitale collecties, laat een aantal topstukken zien uit deze bijzondere digitale collectie van de KB. Hoe zagen die eerste websites eruit en welk verhaal vertellen ze? Reis mee terug naar de jaren negentig en ontdek het zelf.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 13:30 tot 14:00
zaterdag 5 oktober 2019 van 15:15 tot 15:45

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5 2595 BE, Den Haag Nederland

Contact

+31 (0)70 31 40 911