De economie van het klimaat Wetenschapscafé met Wim Hafkamp

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit wetenschapscafé reflecteert prof. dr. Wim Hafkamp op het debat rondom (de aanpak van) klimaatdoelstellingen. Hij kijkt naar de kosten en economische effecten, maar ook naar de baten.

Nederland heeft een harde dobber aan het nakomen van de afspraken in het Akkoord van Parijs (2015). De klimaatdoelstellingen van de regering houden een reductie in van de uitstoot van CO2 met 49% per 2010. Het klimaatakkoord, dat deze doelstellingen moet realiseren, kwam met de grootst mogelijke moeite tot stand.

Toen het Planbureau voor de Leefomgeving de effecten had doorgerekend, begon het debat over de kosten. Die zouden te hoog zijn, te eenzijdig bij huishoudens komen te liggen en de inkomensongelijkheid vergroten. De industrie zou buiten schot blijven. Dit Wetenschapscafé reflecteert op het debat, kijkt naar kosten en economische effecten, maar ook naar de baten.

Over de spreker

Prof. dr. Wim Hafkamp is milieu-econoom, decaan van het Erasmus University College en hoogleraar milieukunde aan de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences. In zijn onderzoek richtte hij zich aanvankelijk op het modelleren van de interacties tussen milieu en economie. Hafkamp heeft veel gewerkt aan de klassieke thema’s in de milieu-economie, maar ook aan instrumenten van milieubeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In zijn werk pendelt hij tussen de praktijk van de wetenschap en de praktijk van het bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Datum

maandag 27 mei 2019 vanaf 17:30

Prijs

Gratis

Locatie

Bistro Bar Binnenrotte Hoogstraat 110 3011PV, Rotterdam Nederland

Contact