De droge stad Lezing door Tim van Hattum

Voor jongeren en volwassenen
In deze lezing vertelt klimaatonderzoeker Ingenieur Tim van Hattum over oplossingen om de stad in te toekomst droog te houden. Klimaatverandering maakt van onze planeet een wereld van uitersten. Hoe bereid je steden hierop voor?

De kans op extreem weer is de laatste jaren flink toegenomen. Droge en natte periodes wisselen elkaar af. Dat stelt steden voor een serieuze uitdaging. Wereldwijd heeft één op de vier te kampen met een serieus watertekort. Denk aan Kaapstad waar ze in 2018 richting Day Zero gingen, de dag dat het drinkwater op zou zijn. Tegelijkertijd vergroten wolkbreuken de kans op overstroomde straten en volgelopen kelders. Wat doen we met het tekort én overschot aan water?

Volgens klimaatwetenschapper ir. Tim van Hattum ( WUR) wilden mensen in het verleden water vaak de baas zijn via buizen in de grond. Maar daar moeten we vanaf. Minder riolering en meer groen is het motto. Hoe kunnen architecten, bouwers en burgers hun steentje bijdragen?

Pompen of verzuipen

Deze lezing is onderdeel van de reeks ‘Pompen of verzuipen’. Oude vertrouwde infrastructuren moeten drastisch op de schop om de manier van leven duurzaam te maken. Hoe gaat dat lukken?

Datum

dinsdag 17 maart 2020 van 20:00 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

Academiegebouw (Aula) Domplein 29 3512JE, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 253 24 36