De creatieve code Educatief programma voor 10 t/m 15 jaar

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Educatief programma voor groep 6 t/m 8 (BO) en klas 1 t/m 3 (VO) dat leerlingen en docenten bewust maakt van de code waaruit de digitale wereld is opgebouwd.

Dit is een educatief programma voor het basis- en voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van MU artspace voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Samen met kunstenaars ontdekken de jongeren programmeertalen en passen zij het toe, met kunstwerken als eindresultaat. Kinderen leren de basisbeginselen van het programmeren en ervaren dat code een middel is om zelf iets met je computer te maken.

Het lesmateriaal van De Creatieve Code is deels digitaal en deels fysiek, zodat het programmeren letterlijk tastbaar gemaakt wordt. Programma’s en tools die in de leerlijn aan bod komen zijn onder andere: Scratch, Snap, Processing, Arduino en LEGO Mindstorms.

Voor docenten die zich meer willen verdiepen in het programmeren bestaat de mogelijkheid om in het najaar van 2016 een aparte deskundigheidscursus te volgen.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor kinderen van 10 t/m 15 jaar in groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs en klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs.

Prijs

Het digitale lesmateriaal is vanaf het najaar van 2016 gratis op te vragen via e-mail. Gastlessen op school zijn te boeken voor €75,- per lesuur. Daarnaast is een toolkit te leen met verschillende hardware, zoals een tekenrobot en Arduino.

Inschrijven

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met Vivian van Gaal via e-mail.

Datum

donderdag 1 september 2016 t/m dinsdag 1 augustus 2017

Prijs

Gratis

Locatie

Deze activiteit is online

Contact

+31 (0)4 02 96 16 63

Organisatie