De controverse over genetische manipulatie

Voor jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Deze lezing brengt drie wetenschappers bij elkaar om de controverse over genetisch gemanipuleerd organismen (GGO's) te verklaren en inzicht te geven in recente ontwikkelingen.

Begin jaren ‘80 ontwikkelden twee Gentse professoren de eerste genetisch gemodificeerde plant en legden hiermee de basis voor de plantenbiotechnologie. Vandaag is dit wereldwijd een bloeiend onderzoeksdomein met tal van praktische toepassingen. Midden jaren ‘90 groeide er echter controverse en vooral in Europa heerst er sindsdien een ware anti-GGO ideologie. De lezing situeert de technologie ten opzichte van verleden en toekomst, analyseert de impact van GGO’s die momenteel in het veld staan en graaft naar de dieperliggende oorzaken van de controverse.


Biotechnoloog Geert Dejaeger, van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en UGent, doet de GGO-technologie uit de doeken. Bio-ingenieur Wim Grunewald, van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, spreekt over de toepassingen. Wetenschapsfilosoof Stefaan Blancke, van de Vakgroep wijsbegeerte en moraalwetenschappen UGent, heeft het over hoe het menselijk denken en de menselijke intuïtie aan de basis liggen van de GGO-controverse.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website.

Datum

dinsdag 27 oktober 2015 van 20:00 tot 22:30