De Azteken, Mexico Studiedag

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Deze studiedag geeft een verklarende schets van de onstuitbare machtsuitbreiding van het Azteekse rijk en duikt in de religieuze, socio-economische en politieke leefwereld van de Azteken.

Eerst krijg je een korte introductie tot de rijke en diepe cultuurgeschiedenis van het gebied, gevolgd door een historische reconstructie van het wedervaren van dit volk. Verder bekijk je de sociale, politieke en religieuze organisatie van de Azteken van nabij. Tot slot bestudeer je de plotselinge neergang van dit jonge rijk door middel van de Spaanse conquistador Hernán Cortés.

In nauwelijks 100 jaar tijd slaagde een kleine groep nieuwkomers in Centraal-Mexico erin om de belangrijkste regionale macht te worden. Als machtigste leider binnen een driestedenbond tussen Mexico-Tenochtitlan, Texcoco en Tacuba, domineerde de Grote Spreker van de hoofdstad Tenochtitlan vanaf de tweede helft van de 15e eeuw een enorm rijk. Militaire superioriteit en het voeren van een ideologisch schrikbewind, maar ook een doorgedreven politiek van soms uiterst belastende tribuuteisen en de opportunistische collaboratie van de lokale adellijke elites met het keizerlijke gezag in Tenochtitlan zorgden voor de fragiele cohesie binnen dit Azteekse rijk.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Datum

zaterdag 6 juli 2019 van 9:00 tot 15:30

Prijs

€ 26,00

Locatie

Hof van Watervliet Oude Burg 27 8000, Brugge België

Contact

+32 (0)70 23 30 48

Organisatie