De Apocalyps Lezing door Catherine Keller

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Is de Apocalyps meer dan een doemverhaal? Volgens theoloog Catherine Keller is de Apocalyps niet alleen een rampscenario, maar gaat het juist ook over herstel.

De klimaatcrisis, wereldwijde politieke onrust en de macht van kunstmatige intelligentie. In discussies waarin vooruitzichten van dreiging, machteloosheid en angst een rol spelen, komt de van oorsprong religieuze term apocalyps – het einde der tijden – vaak voorbij.

De Amerikaanse theoloog Catherine Keller zegt dat de Apocalyps niet alleen een verhaal over het einde van de wereld is, maar ook een visie van een wereld waarin, uiteindelijk, sociale rechtvaardigheid en een gezond milieu zullen overwinnen. Kan dit theologisch perspectief een toevoeging zijn aan de seculiere discussies over het schijnbaar onafwendbare einde der tijden?

Igor Zhuravlov via Radboud Reflects

Keller geeft een korte lezing, waarna zij in gesprek gaat met drie filosofen van de Radboud Universiteit: Evert van der Zweerde over politiek, Lisa Doeland over klimaat en Pim Haselager over kunstmatige intelligentie.

Over de sprekers

Catherine Keller is hoogleraar Constructieve theologie aan Drew University. In haar werk richt ze zich op sociale en ecologische rechtvaardigheid en een feministische lezing van Bijbel en theologie.

Evert van der Zweerde is politiek filosoof aan de Radboud Universiteit. De focus van zijn onderzoek ligt op ideologie, civil society en democratie.

Filosoof Lisa Doelandis promovenda aan de Radboud Universiteit en doet onderzoek naar de betekenis van afval.

Pim Haselager is filosoof en deskundige op het gebied van kunstmatige intelligentie aan de Radboud Universiteit en het Donders Institute.

Voertaal

De voertaal van deze lezing is Engels.

Prijs

Regulier € 5,-
Scholieren
Studenten
Medewerkers RU
Radboud Reflects-abonnees
Alumni Benefits Card-houders
PV Radboud-leden
Gratis

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing is verplicht en kan vanaf 10 september via de website.

Datum

dinsdag 9 oktober 2018 van 20:30 tot 22:15

Prijs

€ 5,00

Locatie

Collegezalencomplex, RU Mercatorpad 1 6525HS, Nijmegen Nederland

Contact

Organisatie