De aarde in beweging Educatief programma voor de bovenbouw HAVO/VWO.

Het educatieve programma 'De aarde in beweging' behandelt de endogene processen van de aarde, die samenhangen met de platentektoniek. De module geeft een inleiding in de theorie van de platentektoniek voor bovenbouw HAVO/VWO.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van Geologisch Museum Hofland voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Hoe werkt platentektoniek? Hoe is deze theorie tot stand gekomen? Daarna komen processen aan de orde die direct samenhangen met de platentektoniek, zoals gebergtevorming, vulkanisme en aardbevingen.

Bij vulkanisme gaan de leerlingen in op de verschillen in eruptie, gesteentetypen en morfologie van vulkanen bij de verschillende plaatgrenzen (IJsland, Andes) en bij hot spots (Hawaï). Ook wordt behandeld hoe aardbevingen ontstaan en waardoor deze verschillen in magnitude en intensiteit bij subductiezones (Chili) en bij transformgrenzen (San Andreasbreuk in Californië). Tenslotte is er aandacht aan gebergtevorming door continentbotsing (Alpen) en aan grote breuk- en slenksystemen in de aardkorst, zoals het Oost-Afrikaanse Slenksysteem.

Bij deze lesmodule hoort een gesteentepracticum gericht op stollingsgesteenten.

Dit lesprogramma kan ook worden gevolgd in combinatie met Exogene processen en kringlopen.

Prijs

Kosten workshop per groep € 30,-
Entreeprijs per leerling € 3,-
Entreeprijs per begeleider (tot 4 personen) Gratis
Entreeprijs per begeleider (persoon 4 tot 9) € 2,-
Entreeprijs per begeleider (persoon 10 en meer) € 5,50

Inschrijven

Dit programma is geschikt voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

vanaf maandag 1 september 2014

Prijs

€ 30,00

Locatie

Hilversumseweg 51 1251 EW, Laren (NH) Nederland

Contact

+31 (0)35 538 25 20