Dat is toch geen leven! Paradisolezingen 2018

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Prof. dr. Guszti Eiben, hoogleraar kunstmatige intelligentie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gaat in deze lezing in op de vraag: In hoeverre leven robots?

Mensen leven en robots niet. mensen zijn menselijk en zij niet. Of toch niet? Bij nader inzien blijken de zaken ingewikkelder te liggen. Kunnen mensen en robots bevriend raken? Zijn er robots die kinderen kunnen krijgen?

Paradisolezingen

Dit is de zesde Paradisolezing in de serie De nieuwe mens. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

Meer lezen over robots?

Ze stofzuigen huizen, wijzen de weg op vliegvelden en helpen chirurgen tijdens het opereren. De robots komen er niet aan, ze zijn er al. Lees meer over robots in het NEMO Kennislinkthema De robots komen.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 27 mei 2018 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)34 476 91 39

Organisatie