Dag van de Biotechnologie Symposium

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ga in gesprek over biotechnologie. Praat met betrokkenen uit het werkveld, beleidsmedewerkers of studenten.

Tijdens deze dag ga je in dialoog over allerlei facetten rondom de biotechnologie. Ga ’s morgens in dialoog over aanpassing van het DNA van tabaksplanten om medicijnen en cosmetica te produceren. Discussieer ’s middags over omzetting van CO2 in biobrandstof met genetisch gemodificeerde microben.

Programma

09.30 – 10.00 uur Inloop
10.00-13.00 uur Workshop 1 (tabak)
13.00-14.00 uur Lunch
14.00-17.00 uur Workshop 2 (omzetten CO2 in biobrandstof)

Workshops

Tijdens de eerste workshop praat je met gewone mensen over onderzoek in het Europese project NewCotiana waarin tabaksplanten omgebouwd worden tot fabriekjes van medicijnen en cosmetica. De discussies in deze workshop worden ingeleid met korte filmpjes in het Nederlands, zoals dit. Na elke discussieronde volgt een enquête.

De tweede workshop gaat over het afvangen van het broeikasgas CO2van de industrie. Dit wordt met behulp van bacteriën waarvan het DNA is aangepast en duurzame energie omgezet in biobrandstof voor auto’s en vliegtuigen. Deze workshop is onderdeel van een ander Europees project, eForFuel. Ook in deze workshop worden de discussies ingeleid met korte Nederlandstalige filmpjes, zoals dit, en krijg je enkele meerkeuzevragen te beantwoorden.

Na de workshops worden de resultaten anoniem naar de projectleider Biofaction in Oostenrijk gestuurd, die de antwoorden vergelijkt met die van deelnemers uit Oostenrijk, Denemarken, Portugal en Estland.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht via de website

Datum

maandag 8 juli 2019 van 9:30 tot 17:00

Prijs

Gratis

Locatie

NEMO Science Museum Oosterdok 2 1011VX, Amsterdam Nederland

Organisatie