Daar slaat hij al een bijzin in Lezing door Marjoleine de Vos

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Waarom staat er wat er staat? In de serie lezingen ‘Creatief met taal’ gaan drie wetenschappers in op anarchie in schrijftaal. Deze lezing staat in het teken van de taal van de poëzie.

Dichters zetten zoals bekend de taal naar hun hand. Ze breken hun regels af, maken hun zinnen niet af, veroorloven zich ongrammaticale constructies, verknoopte taal, zelfgemaakte woorden. Waarom doen ze niet normaal? Daar valt wel wat over te zeggen. En ook over hoe poëzie, deze andere taal, te begrijpen.

Creatief met taal

Taal kan verbinden, taal kan scheiden. Taal kan leiden tot beter begrip of juist verwarring veroorzaken. Door middel van taal proberen wij ons met elkaar te verstaan. En dan is er de taal van de literatuur. Een schrijver – of het nu gaat om proza of om poëzie – schept een eigen werkelijkheid in taal, zoals een schilder dat doet met verf en een componist met klank. In de serie lezingen draait het om taal en creativiteit.

Drie wetenschappers gaan in op anarchie in schrijftaal, verbeelding tijdens literair lezen en de taal van poëzie.

Over de spreker

Marjoleine de Vos is Neerlandica, dichter en redacteur kunst van NRC. Zij schrijft over kunst, literatuur en koken en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina.

Prijs

Regulier € 14,50
Studenten € 5,50
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,50

Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Datum

zondag 15 december 2019 vanaf 9:30

Prijs

€ 14,50

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

Organisatie