Cursus gezonde voeding Vierdelige cursus

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze vierdelige cursus door prof. dr. Bas Bueno-de-Mesquita leer je waarom gezonde voeding goed is voor mens en milieu. Voeding, duurzaamheid en gezondheid in internationaal perspectief.

Vraag jij je wel eens af hoe gezondheidswetenschappers aan hun bewijs komen? Denkt u dat wij het ontstaan van een deel van de belangrijkste welvaartsziekten kunnen voorkomen? Vraagt u zich wel eens af wat u eet en hoe dat uw gezondheid en het milieu kan beïnvloeden? En vindt u dat u alleen verantwoordelijk bent voor een gezonde leefstijl?

Wat we eten beïnvloedt niet alleen onze gezondheid, maar ook het milieu. Naast psychisch welbevinden wordt gezondheid voor een aanzienlijk deel bepaald door de afwezigheid van chronische ziekten. De belangrijkste chronische ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht houden verband met een ongezonde leefstijl, die samenhangt met onze welvaart. Deze chronische ziekten worden daarom ook wel welvaartsziekten genoemd. Onze gebruikelijke voeding beïnvloedt niet alleen onze gezondheid, maar ook de duurzaamheid van onze omgeving met inbegrip van de opwarming van de aarde. De epidemiologie is de leer van de verspreiding en oorzaken van ziekten.

Eerst krijg je enige achtergrondkennis van enkele begrippen en onderzoeksopzetten, die epidemiologen gebruiken. Hierna behandel je de belangrijkste chronische ziekten en de factoren die de kans op het ontstaan van deze ziekten vergroten. Vervolgens komen de belangrijkste voedingsfactoren aan bod, die samenhangen met een grotere kans op het ontstaan van chronische ziekten en vroegtijdige sterfte. Voor een aantal voedingsfactoren wordt de relatie met duurzaamheid .

Over de docent.

Prof. dr. Bas Bueno-de-Mesquita is voormalig gasthoogleraar School of Public Health, Imperial College London, voormalig gasthoogleraar Medische Faculteit, University of Malaya, Maleisie; voorheen senior onderzoeker Afdeling Determinanten van Chronische Ziekten, Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Bilthoven en associate professor afdeling Maag Darm Lever ziekten, Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus is verplicht via de website

Datum

donderdag 21 november 2019 van 13:30 tot 15:15
donderdag 14 november 2019 van 13:30 tot 15:15
donderdag 7 november 2019 van 13:30 tot 15:15
donderdag 31 oktober 2019 van 13:30 tot 15:15
Toon alle data

Prijs

€ 157,00

Locatie

Erasmusplein 1 6525 HT, Nijmegen Nederland

Contact

+31 (0)24 361 30 83

Organisatie