Creationisme in Europa

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Waar komt het creationisme vandaan? Waarom geloven mensen in het creationisme? Kunnen we in Europa een groei van het creationisme verwachten? Deze en vele andere vragen komen in deze lezing aan bod.

Wikimedia Commons

Creationisme is het geloof dat God rechtstreeks de aarde en het leven erop heeft geschapen en gaat vaak gepaard gaat met een verzet tegen de evolutietheorie. Mensen denken vaak dat creationisme een uitsluitend Amerikaans fenomeen is. Niets is minder waar. Van Australië tot Korea, van Noord-Afrika tot Canada, in heel wat plaatsen op de wereld steekt het creationisme de kop op.

Ook in Europa zijn er tekenen dat creationisten steeds actiever worden, wat onderzoekers in verschillende Europese landen er heeft toe aangezet om het fenomeen nader te bekijken. Hun bevindingen zijn gebundeld in het recent verschenen boek Creationism in Europe. Stefaan Blancke, postdoctoraal onderzoeker wijsbegeerte, is een van de redacteurs van dit boek. In deze lezing licht hij toe wat we kunnen verstaan onder het creationisme, bespreekt hij het ontstaan en de geschiedenis van het creationisme in de Verenigde Staten, en toont hij aan hoe het creationisme zich ook elders verspreidt, met de nadruk op Europa.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

dinsdag 17 november 2015 van 13:30 tot 16:00