Cool Japan in het MAS Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Hello Kitty, samoerai, manga, robots, extravagant geklede jongeren en een uitzinnige fancultuur. Deze tijdelijke tentoonstelling brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld en dompelt je onder in haar populaire beeldcultuur.

Japan heeft een cultuur van extremen: tradities en moderne visuele uitspattingen gaan hand in hand. De grote tentoonstelling Cool Japan is een visuele ontdekkingstocht. Bestaat er zoiets als typisch Japans? En welke uitingen van Japanse populaire cultuur kom je, soms nietsvermoedend, tegen in het dagelijks leven? De tentoonstelling, die eerder in de diverse Musea voor Wereldculturen (NL) te zien was, is voor het MAS vernieuwd.

Zelda, Sailor Moon, Hello Kitty: allemaal wereldberoemde iconen uit de Japanse beeldcultuur die je misschien al kent. Maar wist je ook dat de hedendaagse Japanse beeldcultuur een heel rijke voorgeschiedenis heeft? Zo is de stijl van de hedendaagse Japanse tekenaars of ‘mangaka’ beïnvloed door de historische prentkunst en de technieken van oude meesters. Het MAS toont deze lange traditie van waaruit de hedendaagse Japanse popcultuur is gegroeid met unieke historische stukken uit eigen collectie en bruiklenen.

In Cool Japan kun je ook oude en hedendaagse Japanse kunst bewonderen, ontdekken hoe mode-ontwerpers zich door Japan lieten inspireren, de kleurrijke ‘Kawaii’ of cute fashion uit Tokyo leren kennen of de knappe tattoo’s van de oude strijders bekijken. En je kunt meer doen dan kijken alleen, want je kan ook zelf dingen doen zoals een babbeltje maken met robot Pepper of urenlang mangastrips lezen in de bibliotheek.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur
01 november
25 december Eerste Kerstdag
01 januari Nieuwjaarsdag
01 mei
O.L.H. Hemelvaart
Gesloten

Prijs

Regulier € 10,-
Jongeren van 12 t/m 25 jaar € 8,-
Kinderen t/m 11 jaar Gratis
65+ € 8,-
A-kaarthouders Gratis
Museumpas Gratis

Tickets

Voor deze tentoonstelling zijn tickets te koop via de website.

Datum

vrijdag 18 oktober 2019 t/m zondag 19 april 2020 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Hanzestedenplaats 1 2000, Antwerpen België

Contact

+32 (0)3 338 44 00