Coma en kwaliteit van leven Lezing

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Sommige patiënten met ernstig hersenletsel vertonen geen, of maar heel weinig tekenen van bewustzijn. Maar hoe bepaal je wat er werkelijk in de hersenen van zulke patiënten omgaat?

Wetenschappers werken aan een nieuwe methode die nauwkeuriger voorspelt of iemand uit een coma zal komen of niet. Deze nieuwe techniek is hoopvol, maar roept ook ethische dilemma’s op.

Deze avond gaan filosofen Mayli Mertens en dr. Marianne Boenink in discussie over dit thema onder leiding van dr. Steven Dorrestijn, lector Ethiek en Technologie

Over de sprekers

Naaste de discussie over ethische en maatschappelijke aspecten vertellen twee sprekers over coma, bewustzijn en de manier waarop de medische wetenschap daarmee omgaat.

Willemijn van Erp MSc, specialist ouderengeneeskunde en onderzoeker op het gebied van langdurige bewustzijnsstoornissen bij Radboudumc en de Coma Science Group in Luik, legt uit wat bewustzijn is en wat bewustzijnsstoornissen zoals coma, niet-responsief waaksyndroom en minimaal bewuste toestand precies inhouden.

Dr. Jeannette Hofmeijer is als arts-onderzoeker verbonden aan de UT en Rijnstate ziekenhuis en vertelt over de praktijk rondom comapatiënten en de rol van EEG’s.

Aanmelden

Voor deze lezing is van te voren aanmelden niet nodig. De organisatie adviseert wel om op tijd te zijn als je zeker wilt zijn van een plaats.

Datum

donderdag 6 december 2018 van 20:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Locatie

Concordia, theaterzaal Oude Markt 15 7511 GA, Enschede Nederland