Cold Cases Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdelijke tentoonstelling over het gebruik van forensische technieken in de archeologie. Ga zelf op onderzoek uit en ontdek hoe mensen honderden jaren geleden om het leven zijn gekomen.

Forensische technieken, skeletonderzoek en DNA- of isotopen-onderzoek levert archeologen veel extra informatie. Dat blijkt ook uit onderzoek naar de skeletten van Bataafse soldaten uit 1799, gevonden in Noord-Holland. De resultaten worden voor het eerst in Huis van Hilde gepresenteerd.

De vondst van een skelet spreekt altijd tot de verbeelding en roept veel vragen op; hoe heeft deze persoon geleefd en hoe is hij of zij gestorven? Hoe zie je eigenlijk het verschil tussen een mannen- en vrouwenskelet? Archeologen zoeken ook antwoorden op deze vragen, en maken daarbij soms gebruik van DNA- of isotopenonderzoek. Die technieken zijn bij publiek bekend van politieonderzoeken in tv-series zoals ‘Crime Scene Investigation’ en ‘Bones’.

Photo detail
Huis van Hilde

Bataafse soldaten

De skeletten van Bataafse soldaten uit 1799 zijn gevonden in Calantsoog, Julianadorp en Castricum. Fysisch antropologisch onderzoek bracht de zware verwondingen van de soldaten in beeld en maakte een reconstructie van de gebeurtenissen mogelijk. De resultaten worden voor het eerst in Huis van Hilde gepresenteerd. Ook wordt het onderzoek naar de skeletresten van de Slag bij Vronen uit 1297 belicht.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag 11:00 – 17:00 uur

Datum

zaterdag 22 april 2017 t/m zondag 15 oktober 2017 van 9:00 tot 17:00

Prijs

€ 5,00

Locatie

Huis van Hilde Westerplein 6 1901NA, Castricum Nederland

Contact

+31 (0)235 14 32 47