CodeTeam Junior Workshop

Voor kinderen
Tijdens de workshop CodeTeam Junior leer je spelenderwijs programmeren. In deze workshop leer je programmeren met Scratch en de micro:bit, een kleine computer.

Heb jij altijd al je eigen visuele tekstberichten willen maken? Of willen leren hoe je licht en muziek programmeert? Of hoe je je eigen nachtlampje maakt? Tijdens deze workshop leer je programmeren met een kleine computer. Als je de basis onder de knie hebt, kun je een echte robot programmeren.

Locatie en tijd

Elke woensdag
15:00 – 17:00 uur
OBA Reigersbos
Rossumplein 1
1106AX
Amsterdam

Elke donderdag
15:00 – 17:00 uur
OBA Waterlandplein
Waterlandplein 302
1024NB
Amsterdam

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Codestarter

In de toekomst zullen technologieën een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Om deze toekomstige wereld te kunnen (blijven) maken en begrijpen is het voor kinderen van groot belang dat ze in staat zijn om problemen op te oplossen, creatief en logisch na te denken en goed te kunnen samenwerken. Kennis van wiskunde en programmeren is essentieel. In de toekomst wordt dit net zo belangrijk als taal, rekenen of Engels. Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld. Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google.

Datum

vanaf woensdag 31 januari 2018 van 15:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Maakplaats 021 Reigersbos Rossumplein 1 1106AX, Amsterdam Nederland

Contact

020 696 5723

Organisatie