CoderDojo Kennemerwaard Workshop

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Bij CoderDojo Kennemerwaard leer je programmeren met verschillende tools. Maak gebruik van Scratch, programmeertalen zoals HTML en CSS, maar ook Micro:Bit en robots als Sphero, Dash, Ozobot en Mbot.

Online websites als Scratch en Code.org, verschillende robots als Ozobot, mBot, Sphero, Sphero BB-8, Raspberry Pi en diverse programmeertalen zoals Ruby: aan jou de keuze. Wat er precies bij de dojo wordt gedaan, en welke robots er zijn, hangt af van de aanwezige mentoren: sommigen zijn namelijk gespecialiseerd in Raspberry Pi, anderen juist in Scratch of de mBot.CoderDojo Kennemerwaard is er voor iederen. Je kunt hier terecht als je nog nooit geprogrammeerd hebt, maar ook als je al verder bent. Naast het leren programmeren ontmoet je ook anderen die hetzelfde denken over computers. Aan het eind van de middag krijgt iedereen de kans om datgene wat ze geleerd hebben aan de anderen te laten zien.

CoderDojo

Benodigdheden

Voor deze workshop heb je een laptop nodig die over Wi-Fi en een browser (Google Chrome of Mozilla Firefox) beschikt. Heb je geen laptop en wil je er eentje lenen? Dan kun je een laptop reserveren via e-mail.

Doelgroep

De workshop is geschikt voor kinderen van 7 tot 17 jaar.

Aanmelden

Inschrijven voor de workshop is verplicht via de website.

Codestarter

In de toekomst zullen technologieën een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Om deze toekomstige wereld te kunnen (blijven) maken en begrijpen is het voor kinderen van groot belang dat ze in staat zijn om problemen op te oplossen, creatief en logisch na te denken en goed te kunnen samenwerken. Kennis van wiskunde en programmeren is essentieel. In de toekomst wordt dit net zo belangrijk als taal, rekenen of Engels. Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld. Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google.

Datum

zaterdag 30 juni 2018 van 15:00 tot 17:00
zaterdag 9 juni 2018 van 15:00 tot 17:00
zaterdag 12 mei 2018 van 15:00 tot 17:00
zaterdag 5 mei 2018 van 15:00 tot 17:00
Toon alle data

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bibliotheek Kennemerwaard - Alkmaar de Mare Laan van Straatsburg 2 1826BZ, Alkmaar Nederland

Contact