CoderDojo Baarle Workshop voor kinderen van 7 t/m 17 jaar

Voor kinderen en jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens de eerste CoderDojo bijeenkomst in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog leer je zelf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's maken, games maken en nog veel meer.

Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers tijdens de CoderDojo ook andere mensen met dezelfde interesses, delen deelnemers projecten waar ze aan bezig zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt ontwikkeling en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”. Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 7 t/m 17 jaar.
Let op: als je jonger bent dan 12 jaar, moet er een ouder of voogd bij de workshop blijven als begeleiding.

Benodigdheden

Voor deze workshop heb je een laptop nodig.

Aanmelden

Voor deze workshop is inschrijven verplicht via de website.

Codestarter

In de toekomst zullen technologieën een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Om deze toekomstige wereld te kunnen (blijven) maken en begrijpen is het voor kinderen van groot belang dat ze in staat zijn om problemen op te oplossen, creatief en logisch na te denken en goed te kunnen samenwerken. Kennis van wiskunde en programmeren is essentieel. In de toekomst wordt dit net zo belangrijk als taal, rekenen of Engels. Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld. Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google.

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 14:00 tot 18:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

CoderDojo Baarle-Nassau/Baarle-Hertog Pastoor de Katerstraat 5 5111CM, Baarle-Nassau Nederland