Codename: Energy Familietentoonstelling

Voor families
In deze tijdelijke familietentoonstelling leer je wat energie is, hoe onze voorouders ermee om gingen en hoe je er in de toekomst bewuster mee kunt omspringen.

Energie verbindt generaties. Alles wat wordt bedacht en gedaan op het gebied van energie heeft invloed op mens, landschap en milieu. Wat onze voorouders hebben bedacht en gedaan bepaalt hoe de maatschappij er nu voor staat. En wat wij op onze beurt doen, heeft invloed op de generaties na ons.

Drents Museum

Mensen gebruiken met zijn allen heel veel energie: om te douchen, te bellen, te gamen enzovoort. Dat levert veel CO2 en andere broeikasgassen op. De uitstoot van deze gassen heeft grote gevolgen voor de aarde.

Genieke Sterk (Ilse Warringa van Klokhuis en Welkom in de Gouden Eeuw) en Storm Roosting (Sergio IJssel van Klokhuis en Flikken Maastricht) werken in het gaafste lab van de wereld, namelijk het E-Lab. In dit lab doen zij onderzoek naar energie. Genieke en Storm staan op het punt een ontdekking te doen die de wereld gaat veranderen, maar daar hebben ze hulp bij nodig! Tijdens het avontuur dat volgt, worden jong en oud uitgedaagd om op een speelse en avontuurlijke manier na te denken over en aan de slag te gaan met energie. Wie durft het avontuur aan?

Uiteraard komt de Drentse energiegeschiedenis aan bod in Codename: Energy. De provincie Drenthe was namelijk eeuwenlang dé energieprovincie van Nederland. Turf, aardolie en aardgas, Drenthe heeft het allemaal. In Codename: Energy ontdek je hoe onze voorouders de energievoorraden vonden en gebruikten.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Drents Museum.

Datum

vanaf vrijdag 14 april 2017 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 13,00

Locatie

Brink 1 9401 HS, Assen Nederland

Contact

+31 (0)592 37 77 73

Organisatie