Clean Space Lezing door Michel van Pelt (ESA)

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing staat het schoner luchtvaart bedrijven centraal. Hoewel de ruimtevaart veel kennis over 'het milieu' oplevert, is die ook onderdeel van het probleem.

Toen astronauten terugkeken naar de aarde zagen ze hoe fragiel onze planeet eigenlijk is. ’ESA’s Clean Space’ initiatief werkt aan het schoner maken van de ruimtevaart op alle niveaus. Van het ontwerpen, bouwen en testen van satellieten, de lancering en het gebruik van grondstations tot en met verminderen van de hoeveelheid ruimtepuin rond de aarde.

En dat verminderen omvat zowel het voorkomen van nieuw ruimtepuin als het opruimen van al rondcirkelende oude rakettrappen en kapotte satellieten. Ook zijn er maatregelen nodig om de ruimtevaart duurzamer te maken. Denk daarbij aan het ontwikkelen van alternatieve stuwstoffen en nieuwe materialen. Of groene energie én strengere regels. Je leert tijdens deze lezing over deze én andere maatregelen om de ruimte schoner te maken.

Spreker

Michel van Pelt is direct betrokken bij ESA’s Clean Space en zal zowel de problemen als de oplossingen waar ESA aan werkt presenteren.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing is verplicht via e-mail.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,50
Vrienden van het NRM € 3,50

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome. Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de tentoonstelling van het NRM.

Datum

zaterdag 1 februari 2020 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland