Citizen Science bij Presikheaven Draag zelf bij aan wetenschappelijk onderzoek

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Kom tijdens het Weekend van de Wetenschap langs bij Sterrenwacht Presikheaven en ontdek hoe ook jij kan bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Door citizen science (‘burgerwetenschap’) kan iedereen – ook zonder wetenschappelijke opleiding – een bijdrage leveren aan verschillende onderzoeksprogramma’s.

Leer tijdens de presentatie meer over bijvoorbeeld de jaarlijkse Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland en het Galaxy Zoo-project, waarbij de Nederlandse onderwijzeres Hanny van Arkel een bijzonder object diep in het heelal ontdekte. Van het ontrafelen van het aidsvirus tot de speurtocht naar buitenaards leven, iedereen kan een steentje bijdragen!

Voorafgaand aan de presentatie is het mogelijk om bij goed weer met een zonnetelescoop naar uitbarstingen op de dichtstbijzijnde ster te kijken.

Toegang gratis, geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Met de zonnetelescoop kijken is mogelijk van 13.30 tot 14.30 uur.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 14:30 tot 15:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bibliotheek Presikhaaf, Multifunctioneel Centrum Presikhaven Laan van Presikhaaf 7 6826HA, Arnhem Nederland

Contact

06 - 2209 3242