Circularity Gap Kenniscafé

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Arnold Tukker vertelt in dit kenniscafé waarom een transitie naar een circulaire economie noodzakelijk is en hoe deze omslag naar dit duurzame model gerealiseerd kan worden.

De druk op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen groeit door de toenemende wereldbevolking en welvaart. De mens gebruikt wereldwijd zo’n 70 miljard ton aan materialen. Dit getal neemt in de toekomst alleen nog maar toe. Het verwerk en het gebruik van deze materialen kost veel energie. Er moet iets gebeuren aan het materiaalgebruik, om duurzaam met de aarde om te blijven gaan.

Het Circularity gap rapport dat eind januari 2018 op het World Economic Forum werd gepresenteerd, gaf aan dat secundaire grondstoffen wereldwijd slechts 9% van de materiaalbehoefte dekken. De huidige economie is een wegwerpeconomie. Het kan zo nog wel even doorgaan zo, maar natuurlijke grondstoffen zijn niet oneindig.

Een transitie naar een duurzame, circulaire economie is noodzakelijk. En omdat deze omslag waarschijnlijk veel tijd zal kosten is het belangrijk daar nu al aan te beginnen, voordat het te laat is. Tijdens dit kenniscafé vertelt Arnold Tukker hoe deze transitie succesvol kan verlopen.

Over de spreker

Arnold Tukker is als hoogleraar Industriële Ecologie verbonden aan het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden van de Universiteit Leiden en is tevens senior onderzoeker bij TNO. Zijn lezing zal mede gebaseerd zijn op zijn ervaring in samenwerking met de Nederlandse overheid en de EU ten aanzien van circulariteit.

Datum

dinsdag 13 februari 2018 van 20:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Locatie

Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312CS, Leiden Nederland