Cassini-Huygens’ triomftocht Lezing door Dr. Sebastiaan de Vet

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing behandelt Sebastiaan de Vet de triomftocht van Cassini-Huygens door het Saturnus-stelsel.

Na de lancering in 1997 en een reis van bijna 7 jaar arriveerde de Cassini-Huygensmissie in juli 2004 bij de planeet Saturnus. Tijdens deze lezing blikken we terug op deze ontdekkingen en zien we hoe de Cassini-Huygensmissie in 13 jaar trouwe dienst ons beeld van Saturnus permanent heeft veranderd.

Dertien jaar lang verkende de satelliet het Saturnusstelsel en gaf het onderzoekers een ongekende nieuwe blik op de geringde planeet en haar manen. Van flinterdunne ringen, raviolivormige maantjes tot uitbarstende geisers, aardachtige landschappen en een landing op een ijsmaan Titan, de resultaten van de Cassini-Huygensmissie zijn verbluffend.

In het jaar waarin het 50 jarig jubileum van de maanwandeling wordt gevierd is het passend even stil te staan bij het 15 jarige jubileum van Cassini-Huygens aankomst bij Saturnus en de landing op een van de grootste manen van het zonnestelsel, Titan. Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Over de spreker

Dr. Sebastiaan de Vet is ‘planetair geomorfoloog’, oftewel onderzoeker van planeetlandschappen. Hij hield zich bezig met de vorm en evolutie van het landschap op de aarde en de planeet Mars. Op dit moment werkt hij bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde (KNVWS) en Naturalis.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,50
Vrienden van het NRM € 3,50

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via e-mail.

Datum

zaterdag 1 juni 2019 van 9:30 tot 11:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland