Casa Romana Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze tijdelijke tentoonstelling maak je kennis met het rijke leven in een chique Romeinse stadsvilla en de rijkdom van het interieur. Van ochtendrituelen tot slaapkamergeheimen, op twaalf momenten van de dag.

Het verhaal van Casa Romana speelt zich af op twaalf momenten in het privéleven van een echtpaar uit hoge Romeinse kringen. Bezoekers nemen een kijkje in de luxe vertrekken van hun villa én het leven van alledag, van ochtendrituelen tot slaapkamergeheimen. Te zien zijn onder andere mozaïeken, servies, glaswerk, marmeren portretten en architectuurfragmenten, juwelen, een zilveren tafelpoot, dakpannen, kinderspeelgoed en honderden Romeinse olielampjes.

De decors weerspiegelen de luxe Romeinse villa met kleurrijke wandschilderingen, zuilengalerijen en vloermozaïeken. Ze zijn samengesteld uit Romeinse wandschilderingen, filmbeelden en kunst die is geïnspireerd op de Romeinse Oudheid. Zo zijn er motieven en interieurstukken uit de Renaissance en het Classicisme in verwerkt, maar ook de romantische tuin van een schilderij van Alma Tadema en modern design.

Voor Casa Romana werkten museumconservatoren prof. dr. Ruurd Halbertsma en dr. Annemarieke Willemsen nauw samen met o.a. prof. dr. Eric Moormann, dr. Stefan Mols en dr. Gemma Jansen, specialisten op het gebied van Romeinse woonhuizen in Pompeiï en Rome.

Photo detail
Rijksmuseum van Oudheden

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur

Prijs

Regulier € 12,50
Kinderen 5 t/m 17 jaar € 4,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Familiekaart Twee volwassenen en twee kinderen van 5 t/m 17 jaar € 29,-
CJP t/m 17 jaar € 3,-
CJP vanaf 18 jaar € 6,-
Studenten € 6,-
Museumkaart Gratis

Datum

woensdag 24 mei 2017 t/m zondag 17 september 2017 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Rapenburg 28 2311 EW, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 516 31 63