Buys Ballot en het weer Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
In de Weerzaal kun je proefjes doen over luchtdruk, (gevoels)temperatuur, windkracht, neerslag en luchtvochtigheid. Ook zie je er authentieke weerinstrumenten uit de tijd van Buys Ballot. In Meten=Weten! maak je zelf een weersvoorspelling.

Meten is weten. Dat wist wetenschapper Christoforus Buys Ballot al toen hij in 1854 op Sonnenborgh het KNMI oprichtte. De betekenis van Buys Ballot voor de weerkunde is groot. Hij verzamelde als eerste (inter)nationale metingen en ontdekte zo patronen in het weer. In Sonnenborgh kun je in de tentoonstellingen Meten = Weten! en de Weerzaal van alles ontdekken over Buys Ballot en het weer.

Meten=Weten!

In de tentoonstelling Meten = weten! kom je alles te weten over Buys Ballot, hoe hij het weer voorspelde en hoe de weerkunde zich daarna ontwikkelde. Bekijk het weer in de toekomst en maak zelf een weerverwachting met echte data uit het weerstation.

De Weerzaal

In de Weerzaal doe verschillende proefjes en zie je weerinstrumenten uit de tijd van Buys Ballot zoals een haarhychrometer waarmee je de luchtvochtigheid kunt meten en de aeroklinoscoop, een seinpaal waarmee de scheepvaart kon zien of er gevaar was voor storm.

Prijs

Regulier €7,50
Kinderen 4 t/m 17 jaar €4,50
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Studenten €4,50
U-pas Gratis
Museumkaart Gratis

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 11:00-17:00
Zondag 13:00-17:00

Datum

vanaf zondag 30 september 2018

Prijs

€ 7,50

Locatie

Zonnenburg 2 3512 NL, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 820 14 20