Burn-out, what's in a name? Gespreksavond met Dr. Thomas Pattyn

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing gaat Dr. Thomas Pattyn in op diverse vragen rondom een burn-out. Iedereen kent de term, maar wat is het nou precies? En wat kunnen we eraan doen?

Op deze avond bekijk je hoe de medische sector, en in het bijzonder de psychiatrie, met bepaalde lichamelijke en psychische fenomenen omgaat. We belichten de verschillen tussen een klacht en een symptoom en tussen een diagnose en een classificatie; en waarom die verschillen van belang zijn. Waar ligt de grens met een depressie en hoe maak je dit onderscheid?

De term ‘burn-out’ is de laatste jaren wijdverspreid gebruikt door de media en is dus een bekende term geworden in de maatschappij. Iedereen spreekt erover alsof we weten wat een burn-out is, waar het vandaan komt en wat we er mee moeten doen. Het feit dat die kennis eigenlijk niet is, daar wordt (te) gemakkelijk aan voorbij gegaan. Dat resulteert in uiteenlopende ideeën over de behandeling van een burn-out.

Deze avond gaat verder dan alleen kennis over burn-out bespreken. Je leert op deze avond meer over de wereld van psychiatrische ziektebeelden met een introductie van het begrijpbaar maken van psychisch lijden.

Prijs

Regulier € 8,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze gespreksavond zijn te koop via de website

Datum

maandag 25 maart 2019 van 19:30 tot 21:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

New Zebra Zebrastraat 32 9000, Gent België

Contact

+32 (0)496 29 71 07

Organisatie