Brein op beeld Drie filmavonden met wetenschappelijk commentaar

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Bekijk samen met gerenommeerde wetenschappers films over de hersenen, neurologie en psychologie. Donderdag 18 mei verslavingsarts dr. Loes Terra-Hanck over de wetenschappelijk achtergronden van het psychologische drugsdrama 'Requiem for a Dream'.

Op drie donderdagavonden kunnen bezoekers samen met een top-wetenschapper naar de film in NEMO Science Museum. Drie (inter)nationale bioscoopfilms met hersenen in de hoofdrol, zullen worden voorzien van commentaar door experts.

20 april: Memento – dr. Ysbrand van der Werf

Dr. Ysbrand van der Werf is co-groepshoofd van de onderzoeksgroep Neuropsychiatrie aan het VUmc in Amsterdam. Hier doet hij voornamelijk onderzoek naar processen in het brein die gerelateerd zijn aan het geheugen of emotie in patiënten met een neurologische of psychiatrische aandoening. Daarnaast doet hij ook veel onderzoek naar slaap, en heeft hij daar onlangs een boek over gepubliceerd: Iedereen slaapt.

18 mei: Requiem for a Dream – dr. Loes Terra-Hanck

Dr. Loes Terra-Hanck is verslavingsarts KNMG bij Jellinek en praktijkopleider voor verslavingsartsen binnen Arkin. Ze studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de opleiding tot verslavingsarts aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het werk als verslavingsarts en verslavingsarts opleider geeft ze diverse scholingen aan studenten en collega’s zowel binnen als buiten de verslavingszorg en is ze stage opleider voor de huisartsenopleiding van de VU.

15 juni: Das Experiment – prof. dr. Paul van Lange

Prof. dr. Paul van Lange is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In zijn succesvolle carrière als onderzoeker en wetenschapsvertaler is Van Lange op zoek naar het vertrouwen, het empathische vermogen en het coöperatieve karakter van de mens. De laatste jaren heeft hij zijn interesses uitgebreid met onderzoek naar corruptie, agressie, de psychologie rondom politiek en voetbal.

Prijs

Regulier € 6,50
Studenten € 5,-
Passe-partout € 16,50
Passe-partout studenten € 12,-

Tickets

Kaarten voor deze filmvertoningen zijn te koop via de website.

Datum

donderdag 15 juni 2017 van 19:00 tot 22:45
donderdag 18 mei 2017 van 19:00 tot 22:45
donderdag 20 april 2017 van 19:00 tot 22:45
Toon alle data

Prijs

€ 6,50

Locatie

Oosterdok 2 1011 VX , Amsterdam Nederland

Organisatie