Brabant in de ban van buiten Vaste tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Brabant in de ban van buiten is één van de permanente tentoonstellingen van Natuurmuseum Brabant. In de sfeervolle zaal is de schoonheid en diversiteit van het Brabantse landschap en de bewoners te zien. Bezoekers krijgen een bijzondere kijk op verleden, heden en toekomst van de provincie, vanuit verschillende invalshoeken.

Het Brabantse landschap is uitzonderlijk door zijn grote diversiteit aan landschapstypen, flora en fauna. Deze diversiteit leent zich voor een tentoonstelling over het Brabantse landschap met alle aandacht voor datgene wat deze provincie zo bijzonder maakt. De werkwoorden Wortelen, Bouwen, Stromen en Groeien vormen de rode draad en staan voor de dynamiek van het landschap in de tentoonstelling.

Wortelen Grote vitrines met poten van echte boomstammen zijn het toneel voor de ontstaansgeschiedenis van het Brabantse landschap maar ook voor de verschillende landschapstypen met de huidige bewoners. Bewonder de vele fossielen en kijk recht in de ogen van een ganzenfamilie of van een bever. Maar ontdek ook de ontelbare plantensoorten die Brabant rijk is.

Bouwen Midden in de ruimte staat het stadskabinet. In het kabinet zie en hoor je een fascinerend gesprek tussen vele stadse planten en dieren die voor deze gelegenheid een menselijke stem hebben gekregen.

Stromen Verderop krult een grote lichtblauwe golf de zaal in waarbinnen wordt verteld over het rijke leven in de Brabantse wateren. De grote golf is ook het podium voor een nieuwkomer, de Amerikaanse rivierkreeft die zijn habitat heeft gevonden in de Brabantse beken. Hier leer je ook alles over ons goede drinkwater en het nuttige werk van onze waterschappen.

Groeien Op grote schermen worden mogelijke en onmogelijke toekomstscenario’s voor Brabant gepresenteerd. Deze zijn gebaseerd op ideeën en plannen die momenteel leven onder bestuurders en bevolking. Hoe mag Brabant groeien? Economisch, agrarisch, recreatief of natuurlijk? Kortom een digitale kijk in de toekomst.

Vertrekpunten Tenslotte reiken 13 vertrekpunten op een verrassende en interactieve wijze informatie aan over de mooiste en interessantste plekken in Brabant.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag en zondag 11:00 – 17:00

Prijs

Regulier € 11,95
0 t/m 3 jaar Gratis
4 t/m 17 jaar €9,95
CJP 13 t/m 17 jaar € 8,95
65+ € 10,95
gratis op vrijdag
CJP vanaf 18 jaar en studenten € 10,95
Museumkaart Vrienden NMB KNNV-leden Tilburg Brabants Landschap Gratis

Datum

vanaf woensdag 1 juli 2015 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 11,95

Locatie

Spoorlaan 434 5038 CH , Tilburg Nederland

Contact

+31 13 5353935