Bouwen met bamboe Educatief programma voor het voortgezet onderwijs

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Educatief programma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, waarin de leerlingen onderzoeken of bamboe als bouwmateriaal een goed alternatief is voor tropisch hardhout.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van het Afrika Museum voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Voor de bouw van huizen en meubels wordt veel gebruik gemaakt van tropisch hardhout dat onder andere uit wouden in Kameroen afkomstig is. Het regenwoud, al eeuwenlang de leefomgeving van de Baka pygmeeën, wordt door de massale houtkap steeds kleiner. De traditionele leefwijze van de nomadische Baka’s wordt door de grote vraag naar tropisch hardhout ernstig bedreigd.

In deze workshop onderzoeken de leerlingen of bamboe als bouwmateriaal een goed alternatief is voor tropisch hardhout. Het project start met een bezoek aan het kampement van de Baka-pygmeeën in het Buitenmuseum. Aansluitend onderzoeken ze in kleine groepjes de mogelijkheden van bamboe als bouwmateriaal.

Inschrijven

Dit programma is geschikt voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

donderdag 15 december 2016 t/m dinsdag 1 augustus 2017 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 75,00

Locatie

Postweg 6 6571 CS, Berg en Dal Nederland

Contact

+31 (0)88 004 29 00

Organisatie