Botten, goden en vrede Kindercolleges voorjaar 2018

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in het Limburgs Museum leer je alles over oude skeletten, het heilige haantje en of je vrijheid kunt maken.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou.

Colleges

Zijn botten altijd wit?
Zondag 4 februari 2018
Wat kun je zien aan oude skeletten die gevonden zijn tijdens een archeologische opgraving? Hoe weet je of het een man of een vrouw was? Kun je zien waaraan ze overleden zijn? Osteoarcheoloog Birgit Berk vertelt alles over soldaten uit een massagraf, een mysterieus skelet in een loden kist uit een kasteeltuin en een dikke pastoor uit Antwerpen.

Wie bedacht het heilige haantje?
Zondag 4 maart 2018
Een van de mooiste archeologische vondsten uit Limburg is het haantje van Buchten. Dit vrolijk gekleurde bronzen haantje is bijna 2000 jaar oud en vertelt het verhaal van een Romeinse soldaat en een Keltische godin. Hoe? Dat ga je samen met archeoloog Beatrice de Fraiture ontdekken door heel precies naar het beeldje te kijken.

Kunnen kinderen vrede leren?
Zondag 8 april 2018
Kun je vrijheid maken? Waarom maken mensen ruzie? Hoe kun je iets doen tegen pesten? Op deze vragen zoek je samen met vredeseducator Jan Durk Tuinier een antwoord door verhalen te vertellen, kleine experimenten te doen en meningen te delen. Daarna mag je zelf aan de slag in de actieve tentoonstelling Kruispunt Vrijheid van het Limburgs Museum.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 8 april 2018 vanaf 12:00
zondag 4 maart 2018 vanaf 12:00
zondag 4 februari 2018 vanaf 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Keulsepoort 5 5911 BX, Venlo Nederland

Contact

+31 (0)77 352 21 12

Organisatie