Bodemmonsters uit het Streekbos Familieactiviteit

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe is het gesteld met de bodem- en waterkwaliteit in het Streekbos? Ga tijdens het Weekend van de Wetenschap met het hele gezin het bos in, verzamel monsters en onderzoek het zelf.

De activiteit begint met een inleiding bij het IVN West-Friesland, waarna je gezamenlijk door het Streekbos gaat lopen. Onderweg verzamel je op verschillende plekken slip, zand en moddermateriaal. Terug in het Streekbos Paviljoen onderzoek je met behulp van allerlei proefjes en microscopisch onderzoek hoe het gesteld is met de bodemkwaliteit van het water.

Photo detail
André Bakker via IVN West-Friesland
Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 8 oktober 2017 vanaf 14:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Streekbos Paviljoen Veilingweg 21A 1611 BN, Bovenkarspel Nederland

Contact