Biomygreen duurzame bodemtechnology Leer zelf bijdragen aan een duurzame bodem

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Steenbreek, meer met een levende bodem. Kom mycorrhizaschimmels op bloemenzaad aanbrengen en neem je potje gevuld mee om het thuis te laten groeien.

Waarom? Omdat je zelf iets kunt doen aan klimaatproblematiek door de aanleg van een groene tuin. Een tuin met veel groen neemt veel meer water op dan een tuin vol tegels of grind. Groene tuinen verbeteren de luchtkwaliteit en reduceert CO2 in de atmosfeer. Een goed bodemleven met wormen en mycorrhizaschimmels dragen hier wezenlijk aan bij. Biomygreen leert je hoe je zelf kunt bijdragen aan verbetering van luchtkwaliteit door het bodemleven te verduurzamen.

via Biomygreen

Biomygreen heeft een nieuwe ontwikkeling in gang gezet: het coaten van zaaizaad met mycorrhizaschimmels. Sporen van mycorrhizaschimmels worden direct op het zaad aangebracht met een speciaal ontwikkelde coating. De sporen blijven leven in de coating. Zodra het zaad kiemt, groeien de schimmels mee met de wortels. Daarmee kunnen de mycorrhizaschimmels direct effectief zijn.

INNOVATE EXPERIENCE

Tijdens Innovate Festival 2018 kan iedereen kennismaken met meer dan 100 innovaties op het gebied van techniek, kunst en wetenschap. Op zaterdag 6 oktober vindt de grote Innovate Experience plaats. Beleef en voel welke vernieuwingen er zijn op het gebied van onder andere energie, voeding, gezondheid, vormgeving en mobiliteit. Innovate is hèt gratis festival voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen en in de toekomst gebeurt.

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) Westervoortsedijk 73 6827 AV, Arnhem Nederland

Contact