Biodiversiteit Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
Vaste tentoonstelling waarin het museum haar eigen collectie laten zien. Hiervoor is de collectie afgestoft, opnieuw ingedeeld en letterlijk en figuurlijk in nieuw licht gezet.
Natuurhistorisch Museum Rotterdam

De tentoonstelling toont en gaat over biodiversiteit: de verscheidenheid aan alle levensvormen op aarde. Deze verscheidenheid bestaat uit de variatie in alle soorten planten, dieren, schimmels en micro-organismen, maar ook de (genetische) variatie binnen een soort, zoals kleurvariaties. Daarom laat de tentoonstelling een veelheid aan soorten zien, grotendeels uit de eigen collectie van het museum.

Van de meest bekende stammen en van veel klassen uit het dieren- en plantenrijk zijn exemplaren te zien, opgezet, opgeprikt of opgepot in sterk water. Binnen de verschillende stammen en klassen geven we een zo divers mogelijk beeld van de soortenrijkdom van bijvoorbeeld: wieren, bedektzadigen, sponzen, neteldieren, rondwormen, weekdieren, geleedpotigen, stekelhuidigen, kraakbeenvissen, amfibieën, zoogdieren, reptielen en vogels.

Prijs

Deze tentoonstelling is toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Openingstijden

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is op maandag gesloten.

Datum

vanaf maandag 1 juni 2015 van 11:00 tot 17:00