Biobased Materials Plus Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De biobased economy is een economie waarbij biomassa (en niet olie) de belangrijkste grondstof voor de industrie is. Biomassa is een grondstof die onuitputtelijk is en niet schadelijk voor het milieu. Hoe ontwikkel je dit soort grondstoffen?

In Zuid-Nederland doen veel bedrijven onderzoek naar deze nieuwe materialen. Als er voldoende kennis over verzameld is, worden ze op kleine schaal geproduceerd en in de praktijk uitgetest.

De projectpartners – Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, CHILL, Avans Hogeschool, Brightlands Chemelot Campus, DSM en SABIC – slaan de handen in een om de overgang naar biomassa en de bedrijvigheid op topsnelheid te krijgen. Op Chemelot willen zij wetenschap, onderwijs en het bedrijfsleven samenbrengen.

Chemelot

Deze activiteit is onderdeel van de open dag van Chemelot .

Aanmelden

Voor deelname aan de open dag is aanmelden verplicht en kan via de website .
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Maastricht University - Faculty of Health Medicine & Life Sciences Universiteitssingel 40-60 6229 ER, Maastricht Nederland

Contact