Bijzonder zilver Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in het Nederlands Zilvermuseum leer je alles over edelmetalen. Hoe maak je zilveren voorwerpen en hoe weet je of zilver echt is of nep?

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Echt of nep? Hoe herken je echt zilver?
Zondag 08 oktober
Echt of nep? In dit werkcollege ga je samen met Arjenne Bouwknegt aan de slag met echt zilver en fake zilver. Niet alles is wat het lijkt. Aan jou de taak om te kijken welke objecten zilver zijn en welke niet. Leer door het bekijken van keurtekens, het toetsen van zilver, en het voelen aan zilver of iets echt of nep is.

Is het eten met een zilveren lepel lekker?
Zondag 12 november
Bij de staatsbanketten van koning Willem-Alexander en koningin Maxima zie je veel zilver op tafel. Grote zilveren manden met bloemen, hoge kandelaars en heel veel zilver bestek. Maar hebben alleen koningen zilver in huis of eten ‘gewone’ mensen ook met zilver bestek? Waar komt het vandaan? Waar wordt het gemaakt? En hoe wordt het gemaakt? Joffrey Walonker weet het allemaal.

Wat ontwerpt een designer van zilver?
Zondag 10 december
Lex Pott werd gevraagd om iets van zilver voor het Zilvermuseum te maken. Hij bedacht al eerder een spiegel waar zilver in gebruikt is. Als je niks met zilver doet wordt het zwart. Dit heeft hij bij het bedenken van de nieuwe spiegel gebruikt. Wat hij voor het museum bedenkt is nu nog een verrassing. Ga kijken en stel vragen over hoe hij zijn ontwerp heeft bedacht.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 10 december 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 12 november 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 8 oktober 2017 van 11:00 tot 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven Kazerneplein 4 2871 CZ, Schoonhoven Nederland

Contact

+31 (1)82 38 56 12