Big data in de stad Lezing

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat is de betekenis van big data, en kan big data bijdragen aan het beheer en de ontwikkeling van de stad? In zijn lezing gaat prof. dr. Frans Feldberg in op het ‘waarom, wat, en hoe’ van big data en data-gedreven businessmodel innovaties.

Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data-analyse een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en datawetenschap? Hoe kunnen organisaties waarde met data creëren door zowel het verbeteren van het bestaande businessmodel als door nieuwe data-gedreven businessmodellen te ontwikkelen? Aan de hand van voorbeelden legt prof. dr. Frans Feldberg uit dat big data een ontwrichtende innovatie vormt die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.

Over de spreker

Prof. dr. Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en directeur van the Amsterdam Center for Business Analytics, een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, bedrijfsanalyse en datawetenschap.

Datum

dinsdag 16 januari 2018 vanaf 20:00

Prijs

€ 5,00

Locatie

De Telefooncentrale Koelmalaan 350 1812PS, Alkmaar Nederland

Contact

+31 (0)72 512 46 48