Big Data, Big Science, Big Future? Wetenschapscafé door Johan De Gelas en Kurt Callew

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dataspecialisten gaan in op de rol van big data in de samenleving. Wat zijn big data, en welke vragen moeten beantwoord worden voor het gebruik?

Big data spelen een steeds grotere rol. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Niet alleen de opslag van deze hoeveelheden is een uitdaging. Ook het analyseren van deze data wordt steeds belangrijker. Op deze avond wordt ingegaan op vragen als: wanneer worden data ‘big data’? Hoe enthousiast, maar ook bezorgd moeten we zijn over de mogelijkheden van big data? Is Big Data processing nog relevant nu artificiële intelligentie zoveel aandacht krijgt?

Over de sprekers

Kurt Callewaert
Kurt Callewaert is lector en onderzoekcoördinator Toegepaste informatica bij Howest in Brugge. Hij is verantwoordelijk voor het traject Computer & Cyber Crime Professional. Kurt en zijn team doen onderzoek naar Blockchain technologie, Cybersecurity (inclusief Industriële security), Data Protection (GDPR), RPA en AI. Hij is projectleider voor verschillende onderzoeken o.a. het VLAIO Proeftuinproject ‘Innovatieve cyberbeveiligingen in Industrie 4.0’, en is tevens voorzitter van de NIS Focus Group in België om de nieuwe Europese Cybersecurity wetgeving NIS om te zetten in concrete maatregelen voor de bedrijven. Ondertussen wordt er gewerkt aan 4 blockchain projecten en AI projecten. Kurt is een veelgevraagd spreker op seminaries C-level rond de topics van cybersecurity en blockchain technologie.

Johan De Gelas
Johan De Gelas is de coördinator van Multimedia en Communicatietechnologie, een IT-bachelor gespecialiseerd in Internet of Things & AI. Zowel het onderzoek als onderwijs van deze Howest-opleiding zijn gericht op het analyseren van grote hoeveelheden data. Hij is ook lector “Big Data” en heeft 5 jaar als Data Miner gewerkt bij Fortis bank.

Jeroen Zuallaert
Jeroen Zuallaert modereert het gesprek. Hij is journalist bij Knack sinds 2011.

Datum

dinsdag 14 januari 2020 vanaf 19:30

Prijs

Gratis

Locatie

de Snuffel Ezelstraat 42 8000, Brugge Nederland